Jaký zvolíme přístup, takový budeme mít výsledek

Jednou jsem slyšel nebo četl větu, ve které se říkalo, že existuje cesta jednoduchá nebo správná. 

Hledat práci můžete několika způsoby. Co ale tvoří obrovský rozdíl, je to, jaký k tomu máme přístup. Tady se láme chleba, tady se potkáváme s úspěchem nebo odmítnutím.

Hledání práce je složeno z několika kroků a jednoduchá cesta znamená, že děláme jen jeden z nich. Ten nejpohodlnější. Posílám CV na všechny strany a nic víc. Říkám tomu – aktivní hledání práce pasivním způsobem.

Aktivní hledání práce pasivním způsobem

Zasílání životopisu na pracovní inzeráty je jen jedna z mnoha možností, jak získat práci, respektive, jak dostat svůj životopis do firmy. 

80% lidí hledá práci jen tak, že posílají CV na pracovní inzeráty. Pokud to tedy dělá drtivá většina, je to obrovská konkurence. Jak se tedy odlišíte? Podle čeho si na druhé straně řeknou wau, s tímhle člověkem chceme mluvit? 

Svoje šance můžete zvýšit tak, že budete věnovat čas přípravě. A to už není ta pasivní, čili pohodlná cesta. Tady už tomu budete muset věnovat čas.

Kolik času věnujete získávání informací a celkové přípravě?

Kolik času věnujete přípravě životopisu? Jaký způsoby volíte pro hledání práce? Bavíte se s lidmi o tom, jak vás vidí oni a v čem jste podle nich dobří? Kolik informací si zjistíte o firmě nebo o lidech v dané firmě, než pošlete životopis? Kolik otázek si připravíte na pohovor? Připravujete se na otázky, na které se vás budou ptát? Zkoušíte si pohovor nanečisto s kamarádem nebo s manželem/manželkou?

Buďte aktivním v hledání práce.  Vystupte z komfortní zóny a nenecháte svojí kariéru náhodě.

Sdílejte